ماه های سال به ترتیب – میلادی، قمری، خورشیدی
همانطور که می دانید ماه های سال میلادی و قمری و شمسی با هم تفاوت دارند چه از نظر اسم و چه از نظر زمان آغاز و پایان آن ها. اگر می خواهید در مورد ماه های سال میلادی و قمری و خورشیدی بیشتر بدانید این مقاله آسمونی را تا پایان مطالعه کنید چرا که اطلاعات کلی به همراه ترتیب ماه های سال را برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده ایم.
ماه های میلادی :
گاهشماری میلادی گاهشماری با ریشهٔ مسیحی است که هماکنون در بیشتر کشورهای جهان استفاده میشود و تقویمی بینالمللی است. این گاهشماری برگرفته از گاهشماری ژولینی با مبدأ میلادی (میلاد عیسی) است و نخست از سوی آلویسیوس لیلیوس که پزشکی از اهالی ناپل بود پیشنهاد شد. تعدیل کبیسهگیری این گاهشماری در ۲۴ فوریهٔ ۱۵۸۲ از سوی پاپ گریگوری سیزدهم پذیرفته شد و از آن پس به گاهشماری گریگوری (گرِگوری) نیز مشهور شد.
ماه های تقویم میلادی به ترتیب عبارتند از: ژانویه، فوریه، مارس، آوریل، مه، ژوئن، ژوئیه، اوت(آگست)، سپتامبر، اکتبر، نوامبر و دسامبر. توجه داشته باشید این ماه ها در زبان فارسی بگونه ای متفاوت تلفظ می شوند. برای دانستن تلفظ اصلی این ماه ها به واژه های انگلیسی آنها دقت فرمائید.
ماههای این گاهشماری بهترتیب عبارتند از:
- ژانویه
- فوریه
- مارس
- آوریل
- مه
- ژوئن
- ژوئیه(جولای)
- اوت(آگست)
- سپتامبر
- اکتبر
- نوامبر
- دسامبر
ماه های قمری:
ماههای گاهشماری هجری قمری در هر سال ۱۲ عدد بر اساس ماه هلالی است که ۲۹روزه یا ۳۰روزه هستند. ماه هلالی یک دور چرخش کره ماه بر مدار خود مابین فاصله زمانی مشاهده دو هلال ماه است که طول متوسط آن ۲۹٬۵۳۰۵۹ روز (۲۹روز و ۱۲ساعت و ۴۴دقیقه و ۲٬۷۸ثانیه) میباشد. باتوجه به طول سال قمری حقیقی (مجموع ۱۲ماه هلالی) برابر ۳۵۴٬۳۶۷۰۸ روز (۳۵۴روز و ۸ساعت و ۳۵٬۷۱۲ثانیه)، سال تقویمی آن ۳۵۴روزه (در سالهای عادی) یا ۳۵۵روزه (در سالهای کبیسه) است.
در تقویم قمری هلالی تعداد روز ماهها ترتیب خاصی ندارد و حداکثر تا ۴ ماه ۳۰روزه و ۳ ماه ۲۹روزه نیز احتمال دارد پشت سر هم بیایند. اما در تقویم قمری قراردادی ماههای فرد ۳۰روزه و ماههای زوج ۲۹روزه تعیین شده و ماه آخر در سالهای کبیسه ۳۰روزه میباشد.
روز اول هر ماه در این گاهشماری معمولاً بر اساس مشاهده یا پیشبینی مشاهدهپذیری هلال ماه نو در شامگاه روز ۲۹ یا ۳۰ ماه قبل، که آن را استهلال مینامند، تعیین میشود. این گاهشماری باتوجه به شیوههای مختلف تعیین اول ماه و تعداد روزهای ماه هر سال با عناوین گاهشماری هجری قمری هلالی، قراردادی و امالقری شناخته میشود.
ماههای این گاهشماری بهترتیب عبارتند از:
محرم
صفر
ربیعالاول
ربیعالثانی
جمادیالاول
جمادیالثانی
رجب
شعبان
رمضان
شوال
ذیقعده
ذیحجه
ماه های شمسی:
ماههای خورشیدی در یکسال گاهشماری (هجری شمسی) و ایرانی، تشکیل شدهاست از ۱۲ ماه، که شش ماه اول ۳۱ روز، پنج ماه دوم ۳۰ روز و ماه آخر ۲۹ روز میباشد. هر ۴ سال (بندرت ۵ سال) یکبار طول ماه آخر ۳۰ روز است که آن سال به سال کبیسه معروف است.
فروردین
اردیبهشت
خرداد
تیر
مرداد
شهریور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
+ سایر موضوعات در تلگرام، کلیک نمایید
امتیاز شما به این صفحه:
عالی بود. ?
با سلام این مطلبتون خیلی به دردم خورد و عالی بود
از سایت خوبتون تشکر میکنم ,مرسی
زنده باشید عزیز