زمان مطالعه: 2 دقیقه
9 آذر؛ بزرگداشت شیخ مفید

9 آذر؛ بزرگداشت شیخ مفید

9 آذر سالروز بزرگداشت شیخ مفید، یکی از علمای بسیار برجسته شیعه می باشد که کرامات و ایمان ایشان در زمان خود زبانزد خاص و عام بوده است.

 

9 آذر، بزرگداشت شیخ مفید

تاریخ شیعه، سرشار از افتخارات بسیار و تحولات چشمگیر است؛ تحولاتی که به دست عالمان متعهد و فرزانگان اندیشمند پدید آمده است. در این میان به سده چهارم هجری برمی ‏خوریم که فتح‏ الفتوح تاریخ شیعی است. روزگاری که مردی بزرگ و اندیشمندی سترگ "دایرةالمعارفی جامع" از معارف اسلامی تدوین کرد که نزدیک به پنجاه سال، پرچمدار عرصه‏ های علمی، فکری و فرهنگی مسلمین گردید.

9 آذر ، بزرگداشت شیخ مفید
9 آذر ، بزرگداشت شیخ مفید

 

سرانجام کار به جایی رسید که دوست و دشمن زبان به تمجید او گشودند و قلم به تعریف او برگرفتند و او را "مفید" لقب دادند. محمدبن محمد بن نعمان معروف به شیخ مفید در یازدهم ذیقعده سال 336 ق در بغداد به دنیا آمد.

از آنجا که پدر محمد شخصی پارسا و مذهبی بود و به تعلیم و تربیت اشتغال داشت، شیخ مفید در ابتدا به ابن المعلّم ملقَّب گردید. او از کودکی به فراگیری علوم اسلامی روی آورد و هوش و استعداد سرشاری از خود نشان داد به طوری که قبل از دوازده سالگی از برخی محدّثان، روایت اخذ کرده و از استاد خویش، شیخ صدوق، در قبل از بیست سالگی حدیث شنیده است.

شیخ مفید همچنین از محضر درس استادان بزرگ عصر از جمله :

علی بن عیسی رمّانی، جعفر بن محمد بن قولِوِیه و محمد بن عمران مرزبانی بهره برد و به مقام والایی در فقه، کلام و ادب دست یافت.

جاذبه فوق‏ العاده و پشتکار فراوان شیخ مفید، موجب گرایش فاضلان بسیاری به حوزه درس وی گردید و باعث تالیف آثار گران‏بها و ارزشمند شد. شیخ مفید از یک‏سو، گروه بی‏شماری از دانشمندان مذاهب مختلف را تربیت نمود و مشعل‏های فروزانی چون سید مرتضی، سید رضی، شیخ طوسی و نجاشی و ده‏ها نفر را تحویل حوزه‏ های علمی و دینی داد و از سوی دیگر قلم به دست گرفت و با این سلاح برق‏ آسا و ژرف، تحولی بهنگام، ایجاد کرد.

تصویر شیخ مفید
تصویر شیخ مفید

تالیفات شیخ مفید را تا دویست کتاب گفته ‏اند که شرح عقاید صدوق، المُقَنَّعَه، الاعلام، امالی، ارشاد و ده‏ها اثر گرانبها از آن جمله‏ اند. شیخ مفید از جمله کسانی است که مورد اعتماد خاص حضرت ولی عصر(عج) بوده و نامه‏ هایی از جانب امام مهدی(عج) برای شیخ ارسال شده است.

بینش افروزی و دانش آفرینی وی به همراه آگاهی از اوضاع دشمنان و اطلاع از جهان اطراف باعث شد که او را سلسله جنبان نهضت فکری و علمی در قرن چهارم هجری کرد تا جایی که در صحیفه‏ های سبز مهدوی(عج) از جانب حضرت ولی عصر، برادر گرامی و استوار خوانده شد.

مقبره مرحوم شیخ مفید
مقبره مرحوم شیخ مفید

 

سرانجام، شیخ مفید این رادمرد علم و عمل و اسوه تقوا و فضیلت در سوم ماه رمضان سال 413 ق در 77 سالگی به دیدار معبود شتافت و پس از اقامه نماز توسط سیدمرتضی، در حرم امام موسی کاظم(ع) در کاظمین به خاک سپرده شد.

نظر خود را درباره «9 آذر؛ بزرگداشت شیخ مفید» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره 9 آذر؛ بزرگداشت شیخ مفید فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.