خانه > علمی و دانستنی > حیوانات > زندگی راسوها
املاک کوهک
فولاد صنعت صداقت

زندگی راسوها

راسو یکی از انواع پستانداران و کوچکترین عضو راسته زیستی گوشتخوارسانان است که بومی اوراسیا، آمریکای شمالی و شمال آفریقا به شمار می‌رود.
راسو جانوری شکارگر است و از جوندگانی مانند موش و گاهی خرگوش و خزندگانی مانند مار و مارمولک و پرندگان و تخم آن‌ها و نیز حشراتی مانند سوسک، ملخ و جیرجیرک تغذیه می‌کند.

1

نام انواع راسو :

راسوی کوهی
قاقم
قاقم دورنگ اروپایی و نوع اهلی آن راسوی اهلی
قاقم دورنگ دشتی
راسوی آمازون
راسوی کلمبیا
راسوی دم‌دراز
راسوی ژاپنی
راسوی دم‌زرد
تیره‌راسوی اروپایی
راسوی کوهی اندونزی
موش‌خرمای پاسیاه
راسوی کوچک کوچکترین گونه این سرده و تنها راسوی بومی ایران
راسوی مالایی
راسوی سیبری
راسوی سیاه‌خط
راسوی مصری


از آنجا که راسو معمولاً در نزدیکی مراکز انسانی، مانند روستاها و مزارع زندگی می‌کند ممکن است پرندگان خانگی مانند مرغ و خروس را نیز شکار کند. راسوها با گاز گرفتن زیر جمجمه طعمه، آن را می‌کشند.این جانور معمولاً در طول روز فعال است، زیرا با اینکه بیشتر با حس بویایی خود شکار می‌کند، حس بینایی و شنوایی خوبی هم دارد.راسو قابلیت دست‌آموز شدن دارد.
این جانور در بیشتر سرزمین‌های جهان به جز قطب جنوب و استرالیا و برخی جزایر اقیانوسیه وجود دارد و در بسیاری از نقاط ایران از شمال تا جنوب زندگی می‌کند. در برخی نقاط جنوب ایران آن را «موش خرما» می‌نامند.

2

برای تولید مثل، جفت‌گیری در تمام ماه‌های گرم سال انجام می‌گیرد. مدت نزدیکی کوتاه است و چندین بار تکرار می‌شود. در حین جفت‌گیری، نر پشت گردن ماده را با دندان می‌گیرد و او را با دست‌ها نگه می‌دارد. مدت آبستنی حدود 35 روز است و سه تا 10 بچه می‌زاید. تعداد دفعات زایمان دو بار در سال است (تأخیر رشد سلول تخم در این حیوان وجود ندارد). بچه‌ها در سه هفتگی چشم باز میکنند. تا سه ماهگی وابسته به مادر هستند و در یک سالگی بالغ می‌شوند. در حالت وحشی عمر کمی دارند ولی در اسارت تا 10 سال زندگی میکنند.

راسوها در جنگل‏ها و مناطق سرسبز آمریکای شمالی و جنوبی زندگی می‏کنند. آنها درازند، دم پشمالویی دارند و رنگ پوست بدنشان سیاه و سفید است. راسوها به خاطر بوی بدی که موقع دفاع در هوا پخش می‏کنند، معروف‏ اند.راسوی ماده در فصل بهار حدود سه توله به دنیا می‏آورد. توله‏ ها هنگام تولد نمی‏توانند ببینند و به مدت 6 هفته قادر به ترک لانه نیستند. هنگامی که توله‏ها به اندازه کافی رشد کنند، باید لانه را ترک کنند و لانه‏ای جدید برای خود بیابند.

راسوها به اندازه گربه‏ های خانگی هستند و وزن آنها به حدود سه کیلوگرم می‏رسد. آنها روزها در لانه‏های زیرزمینی خود استراحت می‏کنند و شب‏ها برای خوردن گیاهان، پرندگان، تخم پرندگان و پستانداران کوچک بیرون می‏آیند.

راسو روش ویژه‏ای برای دفاع از خود در برابر شکارچیانی مثل سیاه گوش دارد. جانور نخست روی پنجه دست‏های خود بلند می‏شود. سپس کمی می‏چرخد و پاهای خود را به سرعت در یک طرف بدن قرار می‏دهد؛

اگر بوی منتشر شده از راسو مانع حمله شکارچی نشود، حیوان پاهای خود را پایین می‏آورد و از غددی که نزدیک دمش قرار دارند، مایع بسیار بدبویی را با شدت به طرف دشمن می‏پاشد، این مایع آنقدر بد بوست که معمولاً سبب فراری دادن دشمنان می‏شود.

راسوی آفریقایی

راسوی ژاپنی

+ سایر موضوعات در تلگرام، کلیک نمایید


امتیاز شما به این صفحه:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3٫00 out of 5)
Loading...

< اشتراک این مطلب در شبکه های اجتماعی >

🔗 لینک کوتاه: http://www.asemooni.com/?p=55205
loading...
  • شبکه اشتراک ویدئو واو
  • ترنج - مجری دکوراسیون داخلی
  • موسسه حقوقی ثبتی آماتیس
  • تبلیغات در آسمونی
  • کانال تلگرام آسمونی
  • اینم جالبه !

    حیوانات آمریکای جنوبی

    آمریکای جنوبی مساحتی به حدود ۶۸۸۰۰۰۰ مایل مربع را شامل می شود . قاره آمریکای …

    2 دیدگاه

    1. جاهایی از مطلب اشتباهه
      و دو سه تا از عکسایی که گذاشتید اصلا راسو نیستند!!!!
      قبل از گذاشتن مطلب از درستی و غلطیش اطمینان حاصل کنید!!!

      • سعید زنگنه

        دوست عزیز تمام تصاویر نوعی از راسوها بوده اند و همچنین تصویر مد نظر شما گورکن عسل‌خوار حیوانی از خانواده راسوها است

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.