تازه های آسمونی
خانه > علمی و دانستنی > حیوانات > معرفی گربه جنگلی
ثبت نام لاتاری96

معرفی گربه جنگلی

forest cats معرفی گربه جنگلی

نام علمی : Felis chaus

نام انگلیسی:  Jungle Cat  

نام فارسی: گربه جنگلی

پراکندگی گربه جنگلی

(ترکمنی: یاوان میشک) (کردی: پشیله چوی)

مشخصات: در مقایسه با گربه وحشی جثه‌ای بزرگ‌تر، پاهای بلندتر، دم کوتاه‌تر و گوش‌های نسبتاً بزرگ‌تری دارد، در انتهای گوش‌ها موهای سیاه و بلدی مشاهده می‌شود. رنگ پشت گوش قهوه‌ای یا سیاه است، رنگ پشت زرد متمایل به قهوه‌ای یا خاکستری متمایل به زرد، زیر بدن سفید متمایل به زرد است، غالباً بر روی دست‌ها، پاها و دم چند نوار یا خال قهوه‌ای متمایل به سیاه دیده می‌شود.

اندازه‌ها: طول سر و تنه 60 تا 96 سانتی‌متر، دم 20 تا 30 سانتی‌متر، ارتفاع 40 تا 48 سانتی‌متر، وزن 4 تا 16 کیلوگرم.

زیستگاه: منطقه خزری، جنگل‌ها، بوته‌زارهای بلند و انبوه، نیزارهای مجاور تالاب‌ها و رودخانه‌ها، مزارغ ذرت و نیشکر.

پراکندگی: در اکثر مناطق کشور وجود دارد.

پراکنش جهانی: شمال آفریقا و آسیا.

عادات گربه جنگلی

شبگرد است. اوایل شب و صبح زود فعالیت بیشتری دارد. به صورت انفرادی زندگی می‌کند. در زیر بوته‌ها و زیر صخره‌ها لانه می‌سازد و یا در لانه متروک جانورانی نظیر روباه و تشی ساکن می‌شود. بسیار با شهامت است و با قدرت از بچه‌هایش دفاع می‌کند. اگر در گوشه‌ای گیر بیافتد به انسان حمله می‌کند. شناگر خوبی است گاهی اوقات برای گرفتن ماهی در آب شیرجه می‌رود.

 غذای گربه جنگلی

از پستانداران کوچک و متوسط به اندازه خرگوش، نوازد پستاندارانی از قبیل شوکا و گوزن، پرندگان و تخم آنها، مار، قورباغه، ماهی و حشرات تغذیه می‌کند. در پناهگاه حیات‌وحش دشت ناز واقع در مازندران تعداد سه نوزاد گوزن زرد که به وسیله یک گربه جنگلی در یک شب کشته شده بودند مشاهده شد. این بچه گوزن‌ها که به علت از بین رفتن پوشش گیاهی فاقد استتار کافی بودند به علت گاز گرفتن گلو خفه شده و قسمت‌هایی از راسته آنها خورده شده بود.

forest cats 2 معرفی گربه جنگلی

 تولیدمثل گربه جنگلی

جفت‌گیری معمولاً در اواسط زمستان صورت می‌گیرد. بعد از 66 روز، سه تا پنج بچه می‌زاید. چشم‌ها پس از 10 تا 12 روز باز می‌شود. بچه‌ها تا دو ماهگی شیر می‌خورند، تا پنج ماهگی وابسته به مادر هستند و در یک و نیم سالگی بالغ می‌شوند. طول عمر در اسارت حدود 20 سال است.

وضعیت فعلی گربه جنگلی

دشمن مشخصی ندارد. گاهی روباه یا شغال بچه‌های آنان را می‌خورند. در اکثر مناطق جنگلی خزری و بیشه‌زارهای خوزستان مشاهده می‌شود. در سال‌های اخیر بر اثر شکار بی‌رویه و تخریب زیستگاه جمعیت آن به طور چشمگیری کاهش یافته است. در تابستان 1386 یک قلاده گربه جنگلی که در باغ‌های مجاور منطقه حفاظت شده کالمند یزد اقدام به شکار بوقلمون اهلی نموده بود به وسیله تله زنده‌گیری و مورد مطالعه قرار گرفت. همچنی در سال 1384 نیز یک قلاده در نیزارهای چشمه خنج منطقه حفاظت شده بهرام گور و در سال 1387 نیز یک قلاده در ده کیلومتری جنوب بم مشاهده گردیده است.

 

+ سایر موضوعات در تلگرام، کلیک نمایید


امتیاز شما به این صفحه:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

< اشتراک این مطلب در شبکه های اجتماعی >

🔗 لینک کوتاه: http://www.asemooni.com/?p=41223
loading...
  • خدمات اینترنت پرسرعت بیسیم - شبکه رسانه
  • کانال تلگرام آسمونی
  • تبلیغات اینترنتی
  • اینم جالبه !

    سفیدبالک‌ ها یا مگس‌ های سفید از کجا می ‌آیند و دشمن ‌شان کیست؟

    سفیدبالک‌ ها یا مگس‌ های سفید حشراتی هستند که معمولا در بین محصولات کشاورزی یافت …

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    تبلیغات اینترنتی