مستأجران احتمالی کاخ سفید با “صورتهایی زشت و سیرتهایی پلید”
به فاصله کمتر از یک ماه مانده تا انتخابات بحث انگیز ایالات متحده، اکران صورت زشت دو حزب رقیب در رسانههای آمریکایی و جدال آنها بر سر بدست گرفتن کلید کاخ سفید، حکایت از سیرت پلید سیاست ورزان دو جناح میدهد.
درحالی مناظره ترامپ و کلینتون بعنوان به اصطلاح نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات طی روزهای گذشته از شبکه سی ان ان آمریکا نمایش داده شد که؛ فساد اخلاقی نامزد جمهوریخواه و نیز پرونده جنسی همسر هیلاری کلینتون فضای حاکم بر انتخابات را کاملا متشنج نموده است.
پیرامون این موضوع، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به «قلم ناتانیل پرسیلی و جان کوهن» نوشت: اگر تردیدی وجود داشت اکنون روشن شده است که مبارزات انتخاباتی اخیر در آمریکا چیزی بیش از انتخاب یک رئیس جمهور است: ارزشهایی که از دموکراسی آمریکایی حمایت میکند رو به کاهش است. تعداد کثیری از آمریکاییها اعتماد خود را به دموکراسی کشورشان از دست دادهاند و بسیاری مشروعیت این انتخابات را نخواهند پذیرفت.
این سخنان حاصل نتیجه نظرسنجی موسسه Survey Monkey Election Tracking است که در فاصله زمانی ششم تا هشتم اکتبر از بیش از سه هزار رای دهنده ثبت نام کرده، انجام شده است. در این نظرسنجی چهل درصد از شرکت کنندگان گفتند: «اعتمادم را به دموکراسی آمریکا از دست دادهام.»
شش درصد گفتند، هرگز به این سیستم اعتمادی نداشتهاند. به طور کلی، کمی بیش از نیمی از آنها یعنی فقط 52 درصد گفتند به دموکراسی آمریکا اعتماد دارند. (بسیاری از شرکت کنندگان در این نظرسنجی پیش از انتشار ویدئویی که دونالد ترامپ درباره زنان صحبت های ناشایستی بیان کرده بود، نظر خود را اعلام کرده بودند اما پاسخهای کسانی که پس از آن در این نظرسنجی شرکت کردند، نسبت به کسانی که روز قبل نظر خود را گفته بودند تفاوت بارزی ندارد.»
از هر ده نفر حامی هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیش از شش نفر گفتند به دموکراسی آمریکا اعتماد دارند. در حالی که از هر ده نفر حامی ترامپ، رقیب جمهوری خواه وی فقط چهار نفر چنین نظری داشتند. بسیاری از حامیان ترامپ میگویند اعتماد خود را به ساز و کار اصلی حکومت آمریکا از دست دادهاند.
“استفن زونس” استاد مطالعات بینالملل دانشگاه سانفرانسیسکو
وی در مورد میلیاردر نیویورکی میگوید: با توجه به اینکه ترامپ خود را را فردی ضد ساختار رسمی در آمریکا معرفی کرده، در واقع نماینده بخشی از نخبگان سرمایهدار جناح راست است که ماهیت سرمایهداری نظام آمریکا را در قبضه خود دارد. طرفداران او فرد قوی را میخواهند که با قدرت دیکتاتوری خود بتواند تمام امور را به تنهایی انجام دهد. ترکیب نظارتهای قانونی و همچنین قدرت تاثیرگذاری مشارکتی میتواند تغییری واقعی را به وجود آورد.
در همین حال؛”حسن هانیزاده” کارشناس سیاست خارجی، انتخابات پیش روی آمریکا را یکی از سختترین و دشوارترین دوران رقابت انتخاباتی ایالات متحده برشمرد. وی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان تصریح کرد: یکی از مسایلی که در انتخابات آمریکا شکل گرفت، افشاگری هر دو نامزد علیه یکدیگر بود.
هانی زاده با اشاره بر اقبال کلینتون در نظر سنجیها گفت: وضعیت کلینتون هشت نقطه بالاتر از همتای انتخاباتی خود ترامپ است اما با این حال پیش بینیها در مورد اینکه چه کسی پیروز انتخابات خواهد بود بسیار دشوار است.
وی با تأکید بر گرایشات نظامیگری ترامپ ابراز داشت: با توجه به بافت جامعه آمریکا و اینکه یک جامعه کاملا هژمونیک و دوستدار قدرت و برتری نظامی است، به نظر میرسد علی رغم نظر سنجی ها، شانس دونالد ترامپ بالاتر باشد. هر چند که ادبیات و طرز برخورد کلینتون با طرفداران خود و همچنین نوع گفتمان وی در جریان مناظرات کاملا پختهتر و سنجیدهتر است.
این کارشناس سیاست خارجی در خصوص سایر عناصر تأثیر گذار در شخص پیروز انتخابات آتی ایالات متحده اظهار داشت: در این میان نقش لابی صهیونیستی بسیار پررنگ میباشد. از طرفی دارندگان کارت الکترال و جامعه سفید پوستانی که خواهان برتری نظامی آمریکا هستند؛ سه عنصر تأثیر گذار در انتخابات ارزیابی میشنود. .
وی افزود: به نظر میرسد که دونالد ترامپ آنطور که گفته شد، با یک فاصله اندکی از هیلاری کلینتون انتخاب خواهد شد.
با این وجود، این تحلیلگر مسایل سیاسی ضمن پیچیده خواندن فضای انتخاباتی کاخ سفید گفت: هر چند هنوز بطور قطع پیروز این کارزار مشخص نیست، چرا که جامعه آمریکا یک جامعه کاملا پیچیده است و نمیتوان روی نظر سنجیها یک عنوان یک پایه و اساس علمی حساب باز کرد
هانی زاده به لحاظ روان شناختی جامعه آمریکا و بافت اجتماعی آن، نگرش سفید پوستان را برتری جویانه عنوان داشت و گفت: در طی چند سال گذشته شهروندان آمریکایی بر این باورند، باراک اوباما رییس جمهور کنونی آمریکا در قبال بحرانهای منطقه خاورمیانه به شدت ضعف نشان داده و دولت این کشور را به شدت از لحاظ نظامی در برابر روسیه و ایران تضعیف کرده است. بنابراین مردم آمریکا خود را نیازمند یک رئیس جمهور قدرتمند و مقتدر میبینند که در واقع توان بازسازی قدرت نظامی کشور را داشته باشد
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
+ سایر موضوعات در تلگرام، کلیک نمایید
امتیاز شما به این صفحه: